Bij XS4ALL is het mogelijk om in de Fritzbox profielen aan te maken. Je zou dus een profiel aan kunnen maken om bepaalde websites te blokkeren voor apparaten waaraan dit profiel gekoppeld is.
Op zich handig, maar dit is helaas wel wat werk en je zult altijd weer nieuwe apparaten moeten toevoegen. Je zult dan altijd moeten inloggen op de router als één van je kinderen een nieuwe telefoon heeft.

Een oplossing kan zijn om een extra draadloos netwerk aan te leggen met bijvoorbeeld een Google WiFi-apparaat. De Fritzbox is helaas niet in bridge mode te zetten waardoor het aanpassen van DNS naar bijvoorbeeld een dienst als Open DNS, waar je beperkingen instelt bij Open DNS en dit dan op je netwerk doorvoert niet werkt. DNS blijft gewoon geregeld worden door de Fritzbox in dat geval. Beperken via DNS werkt dus niet op de Fritzbox.

De oplossing is een Google WiFi netwerk maken bijvoorbeeld “Google WiFi Kinderen” en dit apparaat in de Fritzbox beperken met een profiel (bijv. “Kinder profiel” met bijvoorbeeld geen Youtube of een limiet in tijdsduur of tijdstip). Elk apparaat dat op dit apparaat inlogt zal de beperkte omgeving hebben. Zelf kun je gewoon inloggen op de standaard WiFi van de Fritzbox 2.4 Ghz / 5Ghz en het gastennetwerk.