SSL staat voor Secure Sockets Layer.Het wordt gebruikt voor de beveiliging van de internetverbinding. Denk hierbij aan persoonlijke gegevens bij webshops, online bankieren en andere gevoelige transacties.
U herkent deze met SSL beveiligde websites aan het slotje bovenin de url/adresbalk van de browser. Ook kan de gehele balk groen zijn.
Informatie die over deze verbinding loopt is niet leesbaar door derden.

SSL milcraft

 

Een website met een SSL certificaat straalt vertrouwen uit. De bezoeker ziet dat de identiteit van de eigenaar is geverifieerd. Daarnaast is het bij wet verplicht om het versturen van persoonsgegevens via internet te beveiligen.

In de wet op de privcay staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. In de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) staat dit beschreven. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert dan ook het gebruik van een SSL Certificaat.

Er zijn meerdere types certificaten en ook zijn er meerdere validatiemethoden. Zo bestaat er domeinnaam gevalideerd (DV), organisatie gevalideerd (OV) en extended gevalideerd (EV).