De Netgear Orbi 960-serie is een krachtig mesh wifi-systeem dat ontworpen is om een sterk en betrouwbaar wifi-signaal te leveren in grote huizen en kantoren. Dit systeem bestaat uit een basisstation en een aantal satellieten die naadloos samenwerken om een groot gebied te voorzien van draadloos internet. In dit blogbericht zullen we de belangrijkste kenmerken en voordelen van de Netgear Orbi 960-serie bespreken.

Ontwerp en installatie

Het ontwerp van de Netgear Orbi 960-serie is eenvoudig maar stijlvol. Het basisstation heeft een slank en modern ontwerp, terwijl de satellieten een compacte en discrete vorm hebben. De installatie van het systeem is ook zeer eenvoudig en vereist geen technische kennis. Het enige wat u hoeft te doen is de Orbi-app downloaden en de installatie-instructies volgen. De app begeleidt u stap voor stap door het hele proces, van het aansluiten van het basisstation tot het toevoegen van de satellieten.

Prestaties

Een van de belangrijkste kenmerken van de Netgear Orbi 960-serie is de uitstekende prestaties. Het systeem maakt gebruik van tri-band wifi-technologie, wat betekent dat er drie verschillende wifi-banden worden gebruikt om een sterk en betrouwbaar signaal te leveren. Dit resulteert in een snelle en stabiele internetverbinding, zelfs op de meest afgelegen plekken in uw huis of kantoor.

Het systeem is ook in staat om meerdere apparaten tegelijkertijd te ondersteunen zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Dit betekent dat u kunt genieten van een naadloze internetervaring, zelfs als er meerdere gebruikers en apparaten zijn aangesloten op het netwerk.

WiFi 6

Wifi 6 is de nieuwste standaard voor draadloze netwerken, ook wel bekend als 802.11ax. Het biedt hogere snelheden, betere prestaties in drukke netwerkomgevingen, en verbeterde beveiliging ten opzichte van de oudere wifi-standaarden. Wifi 6 maakt gebruik van nieuwe technologieën, zoals MU-MIMO en OFDMA, die zorgen voor een betere data-overdracht en minder vertraging in het netwerk. Bovendien maakt wifi 6 het mogelijk om meer apparaten tegelijkertijd op het netwerk te hebben zonder prestatieverlies, waardoor het ideaal is voor huizen en kantoren met veel draadloze apparaten. Wifi 6 is compatibel met oudere wifi-standaarden, waardoor het ook werkt met oudere apparaten.

Ouderlijk toezicht

Een ander belangrijk kenmerk van de Netgear Orbi 960-serie is het ouderlijk toezicht. Met de Orbi-app kunt u eenvoudig de toegang tot bepaalde websites en apps blokkeren of beperken voor specifieke gebruikers of apparaten. Dit is een geweldige functie voor ouders die de internettoegang van hun kinderen willen beheren en beperken.

Gasttoegang

Het is ook mogelijk om gasttoegang te bieden met de Netgear Orbi 960-serie. Met deze functie kunt u een apart wifi-netwerk opzetten dat specifiek is bedoeld voor gasten. Dit zorgt ervoor dat uw persoonlijke wifi-netwerk en gegevens veilig blijven terwijl uw gasten toch gebruik kunnen maken van internet.

Geavanceerde functies

De Netgear Orbi 960-serie biedt ook een aantal geavanceerde functies voor gebruikers die meer controle willen over hun netwerk. Zo kunt u bijvoorbeeld de toegang tot specifieke apparaten beperken of prioriteren, en kunt u de snelheid en prestaties van uw netwerk optimaliseren met behulp van de geavanceerde instellingen in de Orbi-app.

Vergelijken met andere systemen

Hieronder vindt u een bijgewerkte opsommingstabel waarin de belangrijkste kenmerken van het Netgear AXE11000 mesh wifi-systeem (RBKE963), Asus ZenWiFi Pro ET12 en Google Nest Wifi Pro worden vergeleken, waarbij de specificaties van het Netgear AXE11000 mesh wifi-systeem (RBKE963) zijn bijgewerkt volgens de informatie op de website van Netgear:

Conclusie

De Netgear Orbi 960-serie is een krachtig mesh wifi-systeem dat is ontworpen om een sterk en betrouwbaar signaal te leveren in grote huizen en kantoren. Het systeem maakt gebruik van tri-band wifi-technologie, biedt ouderlijk toezicht en gasttoegang, en biedt geavanceerde functies voor gebruikers die meer controle willen over hun netwerk.

Al met al is de Netgear Orbi 960-serie een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en krachtige wifi-oplossing voor hun thuis- of kantooromgeving. De installatie is eenvoudig en de prestaties zijn indrukwekkend, waardoor het systeem ideaal is voor het streamen van video, gamen, en andere intensieve online activiteiten. Als u op zoek bent naar een high-end mesh wifi-systeem dat eenvoudig te installeren en te beheren is, dan is de Netgear Orbi 960-serie zeker het overwegen waard.