Bij onze Basic-hostingpakketten zit meestal 1 GB/1000 MB dataverbruik en 1 GB/1000 MB aan opslag, Bij Basic Plus is dit 2 GB dataaverbruik en 2 GB opslag. Dit is standaard SSD-hosting, hetgeen een duurder maar betrouwbaarder en sneller medium is.
2 GB is voor 90% / 95% websites ruim voldoende.
Pas als u bijvoorbeeld email met imap (imap is een mailinstelling die synchronisatie met telefoon en computer mogelijk mogelijk maakt.) en u al uw mailtjes graag op de server wilt bewaren zult u uiteindelijk meer opslag/schijfruimte nodig hebben. Ook bij websites met veel foto’s die niet geoptimaliseerd zijn voor het web, kan 1 GB opslag krap zijn. Hetzelfde geldt voor websites met webshops of veel producten.
2 GB dataverbruik wil zeggen: de hoeveelheid aan bestanden in MB / GB die bezoekers bij uw pakket downloaden.
Hoe meer bezoekers en hoe groter/zwaarder de website, hoe meer data dit kost.
Mocht u een keer over uw pakketlimieten heen gaan, dan zullen wij dit niet berekenen. Voor structurele aanpassingen kunt u contact met ons opnemen.

Voor mail met POP3 (waarbij mail van de server wordt gehaald) is dit ook prima. Wilt u uw mail op de server laten staan (IMAP) zodat u op meerdere apparaten dezelfde mail kunt bekijken, dan kan 1 GB of 2 GB i.c.m. een website te weinig zijn. Verhogen van de schijfruimte is altijd mogelijk of wij kunnen ook uw Office 365-mail verzorgen. Bij Office 365 zit standaard 60 GB aan opslag.

Wat vindt u van dit artikel?
[Aantal stemmen: 0]