Wat is een SSL certificaat?

SSL staat voor Secure Sockets Layer.
Het wordt gebruikt voor de beveiliging van de internetverbinding. Denk hierbij aan persoonlijke gegevens bij webshops, online bankieren en andere gevoelige transacties.
U herkent deze met SSL beveiligde websites aan het slotje bovenin de url/adresbalk van de browser. Ook kan de gehele balk groen zijn.
Informatie die over deze verbinding loopt is niet leesbaar door derden.

SSL milcraft

 

Een website met een SSL certificaat straalt ook vertrouwen uit. De bezoeker ziet dat de identiteit van de eigenaar is geverifieerd. Daarnaast is het bij wet verplicht om het versturen van persoonsgegevens via internet te beveiligen.

In de wet staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. In de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) staat dit beschreven. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert dan ook het gebruik van een SSL Certificaat.

Er zijn meerdere typen certificaten en ook zijn er meerdere validatiemethoden. Zo bestaat er domeinnaam gevalideerd (DV), organisatie gevalideerd (OV) en extended gevalideerd (EV).

Wat vindt u van dit artikel?
[Aantal stemmen: 0]
2016-10-14T16:08:11+00:004 mei 2015|

Milcraft en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.