WordPress is een open-source CMS-systeem. CMS staat voor Content Management Systeem en zorgt ervoor dat u uw teksten en foto’s makkelijk kan aanpassen op de website zonder programmeerkennis. Open source betekent dat de software kosteloos mag worden gebruikt. WordPress valt onder de GPL-licentie.
Het CMS-systeem is ontwikkeld door Matthew Mullenweg. Tegenwoordig is bij de ontwikkeling een hele gemeenschap betrokken.
WordPress maakt gebruik van PHP. Dit is een programmeertaal. Ook wordt er gebruik gemaakt van een database.

Door middel van templates is de opmaak van pagina’s te veranderen. Daarnaast kunnen door middel van plugins functies aan de website worden toegevoegd.

Wat vindt u van dit artikel?
[Aantal stemmen: 0]
2016-10-14T16:08:10+00:004 mei 2015|

Milcraft en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.