WordPress is sinds 10 jaar actief en is momenteel verreweg het populairste CMS (Content Management Systeem) ter wereld.

WordPress laat andere systemen als Joomla en Drupal achter zich op gebieden als ontwikkeling en functionaliteit.
Toch zijn er mensen die twijfelen aan WordPress. Het is bijvoorbeeld gratis te gebruiken. En het was toch alleen voor blogs?

Speciaal voor deze mensen; 15 redenen om voor WordPress te kiezen:

 1. WordPress is eenvoudig te installeren, te beheren en bij te werken. Installeren kan binnen 10 minuten en het posten van berichten kan d.m.v. sneltoetsen. U hoeft geen code te beheersen om aanpassingen van teksten of foto’s te doen. Ook andere zaken zijn eenvoudig aan te passen.
 2. WordPress wordt gebruikt door grote merken. Wordpress is niet alleen voor kleine websites en blogs. Ook grote multinationals maken gebruik van het beste CMS op aarde. Denk hierbij aan serieuze partijen als NY Times, Ford, Ebay, Yahoo, People Magazine, Samsung, BBC Amerika, MTV News, Firefox, Flickr, CNN, Wall Street Journal, Sony Music, Download.com, Playstation, Xerox…
 3. De layout. Bij WordPress heeft u keuze uit duizenden professioneel ontworpen thema’s/templates. Deze zijn zowel gratis als betaald. Bij de gratis varianten moet u vaak een link plaatsen naar de maker onder in de voettekst. Bij betaalde templates is het meestal eenvoudiger om aanpassingen te doen. Ook zitten er bij betaalde layouts vaak kwalitatieve plugins bij de prijs in en is er duidelijk meer tijd in een template gestoken door de maker. Bij Milcraft werken wij vooral met templates van Themeforest.net. Dit is een online marktplaats voor templatebouwers. Zo heeft u de kwaliteit van een groot templatedesignteam voor een kleine prijs.
 4. De plugins. Bij WordPress is het mogelijk om extra functionaliteiten in de website te bouwen door plugins te installeren. Veel van plugins zijn gratis beschikbaar op WordPress.org. Daarnaast zijn er ook betaalde plugins. Dit zijn vaak zeer uitgebreide toevoegingen voor uw website of waar de makers zeer regelmatig updates voor uitbrengen.
 5. Zoekmachine vriendelijk. Google vindt WordPress een prettig CMS. Dit komt omdat de opbouw van elke WordPress-website vergelijkbaar is en dat helpt Google bij het beoordelen van de inhoud. Daarnaast zijn er zeer goede plugins, zoals Yoast’s SEO plugin, om uw website in de basis goed in te richten voor zoekmachine optimalisatie.
 6. WordPress is populair. Ruim 20% van alle websites wereldwijd wordt aangedreven door WordPress.
 7. Overal ter wereld aanpassingen doen. Overal ter wereld kunt u inloggen op uw website en aanpassingen doen of berichten toevoegen. Bij websites zonder CMS heeft u meestal een editor nodig op uw pc of laptop en een ftp-cliënt. Met WordPress is dit verleden tijd. Sterker; u kunt zelfs standaard uw website aanpassen d.m.v. uw smartphone!
 8. De WordPress gemeenschap. Bij het meest gebruikte systeem ter wereld hoort ook de grootste gebruikersgroep ter wereld. Dit zijn niet alleen veel gewone gebruikers, maar ook veel programmeurs. Softwareproblemen worden vaak snel opgemerkt en verholpen, en de ontwikkeling van nieuwe functies binnen WordPress gaat elk moment van de dag door. Dit alles wordt in goede banen geleid door het WordPress Development Team van WordPress.org.
 9. Geschikt voor mobiele apparaten. WordPress is tegenwoordig zo gemaakt dat de websites ook op mobiele apparaten goed te bekijken zijn. Uiteraard is hier wel een template voor nodig die hier geschikt voor is. Het administratiegedeelte van het CMS past zich standaard aan aan het apparaat waarop het bekeken wordt.
 10. WordPress is tien jaar. U heeft dus niet te maken met een groentje in CMS-land. De afgelopen 10 jaar is WordPress ontwikkeld en verbeterd, om vervolgens uit te zijn gegroeid tot het beste en meest gebruikte systeem ter wereld.
 11. Voor blogs én websites. Vroeger was WordPress enkel voor blogs. Tegenwoordig wordt WordPress gebruikt voor zowel blog als website. Zo hoeft u geen concessies te doen met betrekking tot de layout als u voor WordPress kiest. Onze eigen website is natuurlijk ook gebouwd op WordPress.
 12. WordPress is open source. WordPress is vrij van commerciële restricties en beperkingen. U mag de software waar en wanneer gebruiken wanneer ú dat wilt. En dat alles kosteloos en zonder de angst dat iemand zich met uw bedrijfsproces gaat bemoeien.
 13. Veiligheid. WordPress een veilig CMS. Uiteraard moet u wel goed de versie updates en updates van plugins in de gaten houden én uitvoeren. U kunt dit ook laten doen uiteraard. Daarnaast kunt u zonder al teveel problemen een SSL-certificaat op het domein plaatsen en kunt u met de juiste plugins bekijken of mensen uw website niet willen hacken of ongevraagd willen aanpassen. Bij Milcraft gebruiken we de premium plugin van Wordfence.com hiervoor. Deze plugin is ook via ons verkrijgbaar. Deze is los te koop of als onderdeel van een beveiligingspakket.
 14. Antispam. Bijna niets is vervelender dan spambots die uw website en comments proberen vol te schrijven met allerlei reclameboodschappen. Bij WordPress heeft u met één muisklik al grote stappen gemaakt met het tegengaan van spammer op uw website. Dit kan door middel van de plugin van Akismet of één van de tientallen andere plugins op WordPress.org.
 15. Schaalbaarheid. Heeft u meerdere websites en zoekt u een goede manier om dit te managen? Ook hier heeft WordPress dé oplossing voor.  Met de multisite-functie van WordPress wordt het bijhouden van al deze websites een fluitje van een cent.

Zo ziet u; er zijn meer dan genoeg redenen om voor WordPress te kiezen. Heeft u nog vragen of wilt u wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan via info@milcraft.nl of via ons contactformulier.