Voor Energiek Alphen aan den Rijn bouwde Milcraft de bestaande website om naar een nieuwe gebruiksvriendelijker layout. Daarnaast werd de bestaande website voorzien van SSL en een verbeterd mobiel menu.

Energiek Alphen aan den Rijn (EA) is een lokale energiecoöperatie die wil bijdragen aan verduurzaming van de gemeente Alphen aan den Rijn. EA voert de zogenoemde postcoderoosprojecten Rijnvicus en GC Zeegersloot uit en initieert andere projecten  voor energiebesparing bij bedrijven, bewoners en andere partijen in de gemeente. Zo organiseert EA wijkgerichte energiebesparingsacties, EA geeft voorlichting over duurzame energie en participeert in diverse overleggroepen gericht op duurzaamheid en energietransitie.

Na enige maanden heeft Milcraft voor Energiek Alphen aan den Rijn de bestaande WordPress-website gedupliceerd en op www.zonopalphen.nl een nieuwe website met eigen logo en huisstijl gemaakt.

Op 6 juli 2018 is de Coöperatie Zon op Alphen aan den Rijn u.a. opgericht. De oprichting van deze coöperatie vloeit voort uit de plannen van Energiek Alphen aan den Rijn om in de gemeente twee collectieve zonneparken te realiseren. Deze komen op het dak van de driving range van Golfclub Zeegersloot (circa 160 panelen) en op het dak van het gebouw van Rijnvicus (circa 1.600 panelen). De oprichting van de coöperatie geldt als voorwaarde om deelnemers de energiebelasting op hun eigen verbruik terug te laten krijgen.