Milcraft ondersteunt zowel POP3 als IMAP wat betreft de mail. Wat voor u de beste optie is, is afhankelijk van een aantal zaken:

  • de grootte van uw mailbox
  • het aantal apparaten waarop u mail wilt ontvangen
  • het soort apparaten waarop u mail wilt ontvangen
  • de hoeveelheid mappen in uw mailbox

Naast de Roundcube-webmail kunt u ook mail instellen in de bekende mailclients als Outlook, Thunderbird, Windows Mail en de apps van Apple op uw Mac, iPhone of iPad.

U heeft hiervoor de volgende gegevens nodig: uw wachtwoord en uw gebruikersnaam
Deze gegevens ontvangt u van ons ná de installatie van uw diensten.
Standaard verstrekken wij een zeer sterk wachtwoord bij elke mailbox. Wij raden u aan deze te behouden óf een vergelijkbaar wachtwoord in te stellen. Het wachtwoord kunt u zelf aanpassen in Roundcube bij Instellingen > Wachtwoord.

In uw mailprogramma vult u de volgende gegevens in. U heeft de keuze tussen beveiligd en onbeveiligd. Hieronder treft u de gegevens voor beveiligde mail.

IMAP-instellingen

inkomende mail

server: hostinghiernummervandeserver.mooijwerkt.nl, bijvoorbeeld hosting1.mooijwerkt.nl (Dit staat in uw welkomstmail. Als u dit niet weet kunt u ons uiteraard bellen of mailen)
port: 993
kies voor SSL

uitgaande mail
server: hostinghiernummervandeserver.mooijwerkt.nl, bijvoorbeeld hosting1.mooijwerkt.nl (Dit staat in uw welkomstmail. Als u dit niet weet kunt u ons uiteraard bellen of mailen)
port: 587
kies voor StartTLS of TLS

Vink bij zowel inkomende en uitgaande mail de wachtwoord-verificatie aan.
U vult hier het complete e-mailadres in en uw wachtwoord.
Het programma zal bij de eerste keer contact maken met de server vragen of u het certificaat/deze server vertrouwt. Hier kunt u akkoord op gegeven.

Hoewel de standaard webmail uitstekend functioneert, raden wij bij intensieve gebruikers, grote mappenstructuren en grote mailboxen Office 356 aan. Enkel voordelen hiervan zijn 50GB aan opslagruimte en naadloze integratie bij Office-producten als Outlook.
Mocht u meer willen weten over Office 365 dan staan wij u graag te woord.

Heeft u verder vragen over het instellen van de mail of advies willen over welke mailoplossing voor u het beste is? Neem dan contact op via het klantenpaneel of telefoonnummer 0172-897789