Vandaag is het Google Pixel Event gehouden met veel nieuwe aankondigingen m.b.t. software én hardware.

Enkele onthullingen zijn o.a. de Chromecast Ultra (waarmee Youtube en Netflix in 4k gestreamd kan worden), twee Google smartphones (Google Pixel en de Pixel XL), Google Home (een alternatief voor o.a. Sonos), Android 7.1 Nougat en Google Daydream, een VR-bril van Google. Een hele mooie dag dus voor de echte Googlefans!
Het mag duidelijk zijn dat Google in één dag een extra stevige positie neemt op diverse gebieden als VR, streaming en smartphones.

De Pixel-smartphones zullen zich, met Qualcomm Snapdragon 820 processor en 12.3 megapixel camera, als directe concurrent voor Samsung en iPhone melden.
Dat geldt ook voor de prijzen van een kleine €759,- voor een 32GB Pixel tot ruim €1009,- voor een Pixel XL met 128GB. De toestellen zijn uitgerust met Android 7.1 Nougat, hebben respectievelijk een Full HD voor de Pixel en een 2560×1440 pixel beeldscherm voor de XL. De accu heeft een capaciteit van 2770mAh en 3450mAh, maar laadt in 15 minuten opladen genoeg op om hem 7(!) uur lang te kunnen gebruiken!
In o.a. Duitsland kunnen o.a. de smartphones al besteld worden in pre order. Deze worden 13 oktober uitgeleverd.
De datum voor Nederland zijn helaas nog niet bekend.

De Google Pixel livestream terugkijken kan hier: