WPML

WPMLWPML is een vertalingsplugin voor WordPress en heeft 400.000+ gebruikers. De plugin biedt de mogelijkheid om pagina’s, berichten, templates, plugins en meer te vertalen via een overzichtelijke interface.
De plugin heeft veel goede basisopties zoals een goed in te stellen taalkeuzemenu, stringvertaling, ondersteuning van WooCommerce, vertalen met meerdere gebruikers.

wpml-vertalen-berichten-en-paginas

Een vertaling van pagina of bericht aanmaken door een druk op de knop.

Bij elk bestaande pagina of blogbericht is een extra vak te zien met de overige talen die gebruikt/ingesteld kunnen worden. Door daar op de plus te drukken wordt er een paginavariant van de Nederlandse pagina aangemaakt. D.m.v. de importknop kan dan de Nederlandse tekst inclusief opbouw (Ook bijvoorbeeld Visual Composer-indelingen) geïmporteerd worden. Deze zijn dan eenvoudig te vertalen. Let hierbij wel op dat links en verwijzingen naar bijvoorbeeld blogberichten ook nog aangepast moeten worden.

Vertalen/meertalig maken van websites en content blijft altijd een flinke klus.
Maar door het combineren van vertaling d.m.v. .po en .pot-bestanden, string-vertaling en de mogelijkheid tot handmatig verschillende versies van pagina’s aanpassen, wordt het vertalen de statische en dynamische teksten in ieder geval wel een stuk minder gecompliceerd.
Daarnaast maakt WPML het ook mogelijk om het complete adminpanel te vertalen. Handig als uw gebruikers, WooCommerce-klanten of admins heeft die de websitetaal niet machtig zijn.

Voordelen

 • Uw gehele website op een overzichtelijke manier meertalig maken
 • Mogelijkheid om vertalingen van uw website via een eigen domeinnaam (bijv. uwdomeinnaam.nl, uwdomeinnaam.de, uwdomeinnaam.fr) in te stellen.
 • Speciaal geschreven plugin voor WordPress, dus ook toekomstige compatibiliteit met WordPress is gewaarborgd
 • Goede ondersteuning in 9 talen en regelmatig nieuwe updates
 • Veel templates zijn compatibel met WPML
 • De mogelijkheid om via WPML moedertaalsprekende vertalers in te huren

Nadelen

 • Bepaalde gedeeltes, zoals widget-teksten, MOETEN vertaald worden vanuit Engels. Dit betekent dat als deze in het Nederlands zijn gemaakt, deze eerst vertaald moeten worden naar Engels als basis en dan weer naar Nederlands.
 • De template die gebruikt wordt voor de website moet WPML-gecertificeerd zijn om problemen te voorkomen.
 • Doordat alles vertaald kan worden kan de plugin complex overkomen.
 • Alle links die verwijzen naar Nederlandse url’s moeten aangepast worden naar de url’s van de andere versies van de pagina’s.

Prijs

De plugin is er in 3 pakketten:

 • €29,- voor de basisversie. Met deze versie is eenvoudig gezegd niet alles te vertalen
 • €79,- voor een volledige versie  i.c.m. een jaarlijkse renewal van €39,- voor updates en support
 • €199,- voor de volledige versie, maar dan zonder de jaarlijkse vernieuwprijs

Conclusie

Met WPML haalt u dé plugin voor meertalige websites in huis. Andere (gratis) plugins bieden simpelweg niet genoeg mogelijkheden, compatibiliteit en/of functionaliteit om een goed alternatief te bieden.

[yasr_overall_rating]

 

Meer informatie over deze plugin, het maken van een nieuwe website of andere diensten die wij leveren?
Neem dan contact met ons op via info@milcraft.nl of ons contactformulier.