Wat is adaptive design

Adaptive design is de tegenhanger van responsive webdesign. In tegenstelling tot responsive design kan bij adaptive ook de functionaliteiten van de website zelf aangepast worden i.p.v. enkel de layout.
Hierdoor liggen de onderhouds- en opstartkosten bij adaptive website vaak hoger. U heeft namelijk minimaal drie designs nodig voor één website.
Een adaptive design kenmerkt zich doordat deze niet schaalbaar door aan een hoek van een browserscherm te trekken. De mobiele layout is er “opeens”.

Wat vindt u van dit artikel?
[Aantal stemmen: 0]
2015-05-25T08:39:51+00:00 25 mei 2015|

About the Author:

Tom van Miltenburg
Mijn naam is Tom van Miltenburg en ben eigenaar/oprichter van Milcraft. Ik bouw o.a. Wordpress websites en WooCommerce webwinkels en verzorg hiervoor het beheer en onderhoud. Daarnaast richt ik social mediakanalen in en verricht SEO-werkzaamheden.

Milcraft en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.