Websites zijn er in alle soorten en maten. De laatste jaren is de single page website (1 pagina website) in opmars. En ja, deze websites zien er meestal erg mooi uit en de bezoekers zien meteen alle informatie.
Toch zijn er redenen om dit niet te doen. Hieronder vindt u er een aantal.

  • Grootte & laadtijd: Alle informatie op één pagina komt vaak de gebruikerservaring niet ten goede. Bezoekers moeten de hele pagina scannen om te vinden wat ze zoeken. Daarnaast laadt een grote pagina minder snel. Dit is vooral op mobiele apparaten een aandachtspunt. Vaak is alleen de hoofdpagina op www.uwdomeinnaam.nl/ fors en zijn subpagina’s een stuk kleiner, waardoor ze sneller laden, oftewel de laadtijd. Voor Google is dit een erg belangrijk punt m.b.t. de ranking.
  • SEO: Het grootste probleem is de vindbaarheid in Google. Met alle informatie op één pagina kan Google meestal niet goed vaststellen waar de tekst over gaat. Als uw diensten, contactgegevens, contactformulier, prijzen, klantwaarderingen etc op één pagina staan, zullen zoekwoorden onderbelicht raken. Websites waar elk zoekwoord wel een eigen pagina heeft krijgen over het algemeen voorrang van Google in dit geval. Uiteraard kunt u een 1 pagina website laten optimaliseren. Wel bent u dan gebonden aan een smaller spectrum van zoekwoorden.
  • Statistieken: Omdat er maar één pagina is, is moeilijk te bepalen welke specifieke content bekeken is door de bezoeker. Analytics laat een behoorlijk minder uitgebreid overzicht zien dan bij een multipage website. Of dit erg is is volledig afhankelijk van wat het doel van de website is.e

Al met al is een single page of 1 pagina website een mooie oplossing voor evenementen, stichtingen of andere organisaties. Ook voor het richten op specifieke zoekwoorden is een one page website een aanrader. Dit door de in verhouding lage kosten voor het maken en onderhoud.

Wilt u als ZZP’er of MKB’er een compleet overzicht van uw diensten tonen, dan ligt een website met meerdere pagina’s meer voor de hand.

Wil u weten wat voor uw bedrijf, club, stichting, project, evenement een goede keuze is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@milcraft.nl of 0172-897789.