10 jaar geleden kon je rustig een CMS-website opzetten op basis van WordPress- of Joomla en deze niet updaten. Dat was toen óók al niet de juiste weg, maar de kans bestond dat je website (als deze niet te hoog stond in Google) niet gehackt zou worden. Of niet vaak.
Tegenwoordig is het bij het niet updaten van serversoftware, WordPress, plugins en templates niet de vraag óf een website gehackt wordt, maar wanneer. Actief beheer van website is tegenwoordig een must.

Beveiliging

Hackers gebruiken tegenwoordig crawlers die websites scannen op bekende veiligheidslekken. Soms met 10-tallen per minuut wordt code uitgeprobeerd in de hoop dat de website in kwestie een belangrijke beveiligingsupdate heeft gemist. Deze crawlers zijn het resultaat van een botnet van gehackte computers en routers. Zo wordt een website onder vuur genomen vanuit verschillende ip’s. Zonder actief beheer en beveiliging kunnen deze pogingen ongelimiteerd worden gedaan.
Wordfence, de nummer 1 WordPress beveiligingsplugin, registreert met ruim 28 miljoen installaties gemiddeld zo’n 94 duizend aanvallen per minuut. Bij beveiliging van websites merk je vaak pas hoe erg de aanvallen waren nadat een beveiligingsplugin is geïnstalleerd.

Goedkope aanbieders van websites en hosting

Vaak wordt er bij het maken van een website bespaard op de kosten voor beheer en hosting. Op papier een goede besparing, maar in de praktijk later vaak een extra hoge kostenpost.
Een hostingpakket van bijvoorbeeld 1 euro per maand klinkt natuurlijk mooi, maar vaak kan zo’n bedrag alleen geboden worden door besparing. Denk hierbij aan het hebben van een klantenservice die enkel per mail antwoordt, teveel websites op 1 server, onvoldoende monitoring en beveiliging etc. Ook worden er bij problemen vaak hoge tarieven gerekend om iets verholpen te krijgen.

Het resultaat is vaak dat uw website op een server staat met teveel websites en helemaal met géén of slecht beheer. Zelfs al zou uw website op zo’n server goed bijgehouden worden qua updates dan vormen de andere websites op deze server nog steeds een gevaar. Als deze websites op uw gedeelde server vaak gehackt worden dan heeft dit uiteindelijk nadelige gevolgen voor de reputatie van de betreffende server/IP. In het ergste geval komt het ip van de server op diverse blacklists en biedt Google websites met hetzelfde ip niet meer aan in de zoekresultaten.

Backups

Als de website toch gehackt wordt dan is het altijd fijn om een schone backup te hebben. Dit lost een gehackte website in no time op.
Ook hier geldt dat bij hostingbedrijven met lage maandbedragen dit 99 van de 100 keer niet geregeld is. Ook dit merkt u vaak pas als het te laat is.
Milcraft maakt standaard dagelijks een backup van website en mail en biedt een retentie van 30 dagen.

Milcraft

Wij bieden u vanaf €20,- per maand excl. BTW een hostingpakket van 2 GB opslag en 50 GB dataverkeer op SSD-schijven, incl. (web)mail,  dagelijkse backup met retentie van 30 dagen, updates van WordPress, plugins en templates, beveiliging.
Voor dit bedrag kunt u als ondernemer toch geen risico nemen?!
Wilt u meer informatie of een offerte? Mail ons op info@milcraft.nl of bel ons op 0172-897 789