zichtbaarheid in Google verkrijgen

Nog vóór het inschrijven bij de Kamer van Koophandel zijn er zaken die zo snel mogelijk geregeld moeten zijn.
Uiteraard is daar de website en huisstijl, maar net zo belangrijk is de zichtbaarheid buiten de website, voornamelijk Google dus.

Google indexeert dagelijks niet alleen uw website, maar ook websites daarbuiten. Kort gezegd moet Google overtuigd worden dat uw nieuwe website relevant genoeg is om bij de eerste zoekresultaten vertoond te worden als gebruikers zoeken op relevante zoekwoorden.
Zeker als nieuw bedrijf met een nieuwe website is dit niet iets wat binnen een paar dagen voor elkaar is.
Om dit voor elkaar te krijgen moet de bedrijfsnaam ook op andere websites voorkomen. Een basis zichtbaarheid dus.

Hoe zichtbaarheid verkrijgen?
Er zijn duizenden websites om uw website en bedrijf aan te melden, maar dat is niet nodig.
Al met al is dit wel een tijdrovende bezigheid. Er moeten namelijk vaak eerst accounts aangemaakt worden voordat er bedrijfsprofielen aangemaakt worden.
Het is dus zaak om voornamelijk de belangrijke websites langs te gaan.
Hieronder enkele voorbeelden:

Social Media
Een andere mogelijkheid om zichtbaarheid te verkrijgen is natuurlijk Social Media. Welke kanalen belangrijk zijn voor uw bedrijf hangt van het soort bedrijf af, maar meestal gaan wij uit van Facebook, Instagram, Linkedin en Google Business, met eventueel nog Twitter of Pinterest.
Ook dit wordt gemeten door Google. Genoeg posts, en veel likes, volgers en gedeelde berichten werken in het voordeel van een bedrijf. Reden genoeg dus om hier tijd in te steken.
Bijna alle social media platformen hebben ook betaalde advertenties. Dit kan in het begin zorgen voor een vliegende start.

Uw netwerk
Maak gebruik van uw netwerk en collega ondernemers. Vertel ze dat u begonnen bent met een nieuw bedrijf. Misschien willen ze gebruik maken van uw diensten en een mooie recensie geven. Of
een bericht over uw nieuwe bedrijf wijden op hun eigen social media kanalen.

Links
Links naar uw website kunnen bijdragen aan een betere zichtbaarheid. Links worden gemeten door Google en zo de positie in Google verbeteren, maar ze kunnen natuurlijk ook voor directe bezoekers zorgen.
Google tip: Let erop dat links zonder een backlink (teruglinken) zwaarder meetellen en dat de website het liefst gaat over de branche waarin u werkzaam bent.
Links op spam-achtige websites kunnen een negatieve invloed hebben.

Media
Maak zelf een persbericht aan en verspreid deze via bijvoorbeeld Buzzpress of Nieuwsbank.nl. Dit kan ook gratis via bijvoorbeeld Persbericht.nu.
Een andere optie is om zelf websites en kranten te benaderen. Dit kunnen algemene websites en kranten zijn, maar ook media die specifiek zijn voor uw branche.

Tips & Tricks

  • Let bij het aanmaken van bedrijfsprofielen op websites erop dat men u geen betaalde dienst verkoopt bij het aanmaken van een bedrijfsprofiel
  • Hou er rekening mee dat u gebeld zult worden voor een nieuwe website of huisstijl na het aanmaken van een bedrijfsprofiel op websites als DTG of Telefoonboek.nl. U geeft bij het aanmaken van profielen vaak automatisch aan dat dit mag.
  • Maak voorafgaand aan het aanmaken van de bedrijfsprofielen een document waar alle bedrijfsinformatie op staat. Het scheelt veel tikwerk als dit grotendeels gekopieerd kan worden.
  • Is het belangrijk dat uw website zo snel mogelijk zichtbaar is in Google? Overweeg dan een Adwords-account voor betaalde zichtbaarheid. Milcraft kan u hierbij bij van dienst zijn.
  • Probeer social media kanalen altijd los te houden van de privé accounts. Maak desnoods een apart Gmail-adres aan om dit zo in te richten.
    Bij sommige accounts is deze uitsplitsing niet mogelijk omdat het bedrijfsaccount aangemaakt moet worden met het persoonlijke account. Dit is o.a. bij Linkedin en Facebook het geval.
  • Gebruik bij het inrichten van profielen de geadviseerde afmetingen van bijvoorbeeld logo. Dit zorgt voor het mooiste resultaat.

Geen tijd, kennis of zin om uw basis zichtbaarheid zelf te regelen? Wij nemen het graag uit handen.
Voor meer informatie: info@milcraft.nl of 0172-897789