website ombouwen naar wordpress

Bij een website gebouwd in statische HTML of eenvoudig CMS-systeem kan het beheren van pagina’s en nieuwsberichten een vervelende klus zijn. Vaak zijn de teksten wel naar uw zin en is er al een behoorlijke bestand opgebouwd wat betreft nieuwsberichten e.d.

Een logische keuze is dan om uw website om te bouwen naar WordPress. Hieronder in het kort waar u aan moet denken bij dit proces.

  • De eerste belangrijke punt is te weten dat de oude website niet echt omgebouwd wordt. Berichten, pagina’s en foto’s worden geëxporteerd of handmatig overgezet naar de nieuwe WordPress-installatie. De procedure hiervan is afhankelijk van de oude website. Of oude pagina’s en berichten geëxporteerd kunnen worden bepaald ook de uiteindelijke duur van het omzetten. Hetzelfde geldt voor de grootte van de website. Stijl, kleuren en uitstraling van de website kunnen indien gewenst behouden blijven.
  • Vaak zijn er op uw oude website foto’s met een lage resolutie gebruikt. Als u een template gebruikt met Retina Ready design kunt u beter foto’s met een hogere resolutie gebruiken. Vaak is het ombouwen van een website hét moment om een schifting te maken welke foto’s u wel en welke u niet wil gebruiken.
Retina Ready

Een Retina Ready website kan zonder problemen hogere resolutie beeldschermen aan zoals de nieuwere Apple-schermen. foto: ©ThemeFusion/Avada

  • Om te zorgen dat uw website in de lucht blijft tijdens de bouw zal deze op een andere server opgebouwd moeten worden. Als de website helemaal naar uw zin is dan zal d.m.v. DNS de domeinnaam naar de nieuwe website verwezen worden.
  • Belangrijk ook is het behouden van de oude urls óf het maken van redirects naar de nieuwe url. Uw website heeft in de loop van de jaren links opgebouwd en ook in Google is er een bepaalde zichtbaarheid opgebouwd. Het is belangrijk dat uw bezoekers, ondanks de nieuwe website, toch gewoon bij de oude nieuwsberichten uitkomen vanuit Google en niet op een errorpagina. Als u uw foto’s actief heeft geoptimaliseerd dan is de kans groot dat deze een goede positie in Google Images heeft. Ook dit verdient extra aandacht m.b.t. de oude urls.
  • Voor diverse functies heeft WordPress plugins. Denk hierbij aan een Facebook-likebox of een plugin om berichten te delen. Ook hier neemt WordPress een hoop werk uit handen m.b.t. het instellen van dergelijke functies.
  • Voor uw mail heeft een nieuwe website geen gevolgen. Vaak zullen mailboxen ook verhuisd moeten worden naar het nieuwe hostingpakket.
  • Een belangrijk punt bij een verhuizing/nieuwe website zijn de contactformulieren. Controleer altijd of deze na de verhuizing goed werkt, zeker als u mail op een andere server staat.

Wilt u uw website overzetten naar WordPress en wilt u weten wat voor u de mogelijkheden en consequenties zijn?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, mail of Facebook.