Voordelen Office 365

 1. Uitgebreide functionaliteiten
  Office 365 is eigenlijk een server én werkplek in de cloud. Alle documenten kunnen in een webomgeving bewerkt worden (ook in teamverband), de mail wordt via deze server afgewerkt en alle documenten staan veilig in de cloud. Dankzij apps als Outlook en Office Online, Sharepoint en Teams biedt Office 365 een volledige professionele samenwerkingsomgeving.
 2. Toegankelijkheid
  Naast de mogelijkheid om via de browser in te loggen, zijn er ook diverse mogelijkheden voor het gebruik op telefoon, tablet, pc of Mac. Voor extra veiligheid is er ook 2FA in te stellen. Dit is extra authenticatie via SMS of de Authenticator app.
 3. Aantrekkelijke tarieven
  Bij onze hostingpakketten is het standaard mogelijk om te mailen. Deze mailboxen delen echter de ruimte met de website (2 of 4 GB). Office 365 mail bijvoorbeeld kost een paar euro per maand, maar biedt een zeer grote mailbox van 50GB. Voor een meerprijs zijn een cloudopslag van 1 TB (1000 GB), altijd de laatste versies van o.a. Outlook, Excel, Powerpoint, Word e.d. en Sharepoint Team sites mogelijk.
 4. Beperkte investering in hard- en software
  Vroeger was het bovenstaande realiseren een duur avontuur. Met Office 365 is dit veelal niet nodig omdat veel via de servers van Microsoft draait.
 5. Centraal beheer van documenten en informatie
  Gebruikers met een beheerdersaccount kunnen datastructuren en permissies beheren voor andere gebruikers. Andere platformen hebben deze structuur veelal niet.
 6. Microsoft Partner
  Milcraft werkt intensief samen met Mooij Werkt. Mooijwerkt is Microsoft Partner Silver Small and Midmarket Cloud Solutions. Mooij Werkt adviseert bij de keuze, neemt al het instellen uit handen en is als alles draait het aanspreekpunt voor vragen.
 7. Compatibiliteit
  Office 365 heeft een naadloze integratie met Office producten als Word en Excel. Je kunt documenten bijvoorbeeld rechtstreeks in de cloud opslaan vanuit deze programma’s.
 8. Spam en virusbeveiliging
  Standaard heeft Microsoft Office 365 een goed spamfilter die helpt bij het automatisch tegenhouden van spam en virussen via de mail.
 9. Verschillende soorten abonnementen
  Elk bedrijf is anders. Ook niet elke medewerker heeft hetzelfde pakket nodig. De mogelijkheid is er om per medewerker een afwijkend pakket af te nemen. Later kunnen abonnementen ook nog worden geüpgradet of gedowngradet
 10. Altijd de laatste versie van Word, Outlook, Excel e.a. programma’s
  Bij o.a. een Office 365 Premium licentie heb je atijd de laatste versie van Word, Excel, Outlook en andere Office software.
 11. Testlicentie
  Bij Mooij Werkt is het mogelijk om een testlicentie af te nemen. Als deze afloopt kan een definitieve keuze gemaakt worden.
 12. Klanttevredenheid
  Zonder overdrijven is vrijwel elke klant tevreden met Office 365. Ook als er voorafgaand twijfels bij de klant.

Nadelen van Office 365

 1. Backup
  Office 365 backup heeft beperkingen. Een externe backup is dus aan te raden.
 2. Support van Office 365
  De supportafdeling van Microsoft is Engelstalig. Door tijdzoneverschillen en de complexiteit van de bedrijfsstructuur bij Microsoft kan het lastig zijn de juiste afdeling snel te bereiken.
  Dit ondervang je door het gebruik van een Nederlandstalige Microsoft Partner, zoals Mooij Werkt.

Heeft u vragen over Office 365? Neem dan contact met ons op via info@milcraft.nl of bel 0172-897789.