//21 april 2015: mobiel-vriendelijke update van Google

21 april 2015: mobiel-vriendelijke update van Google

21 april 2015 worden alle websites die mobielvriendelijk door Google hoger in rank gezet.
Het betreft websites die gemaakt zijn voor mobiele telefoons en andere mobiele apparaten.

Het betekent dus dat uw website, als deze niet responsive of adaptive zijn, lager zal worden gerankt als er gezocht wordt vanaf een mobiel apparaat. Zoekresultaten op desktop en (voorlopig) tablets zullen niet beïnvloed worden door deze update van Google.

Voorbeeld

Stond u website bijvoorbeeld eerst op plaats 1 bij het zoekwoord “schoenen Alphen aan den Rijn”, maar is deze niet geschikt voor mobiele apparaten? Dan is de kans groot dat uw website deze nummer 1 positie behoudt voor de zoekopdracht gedaan vanaf een desktop, laptop of tablet.
Echter bij de zoekopdracht voor “schoenen Alphen aan den Rijn” bij een mobiel apparaat zal uw concurrent met een mobielvriendelijke website nu waarschijnlijk bovenaan staan.

Test uw website

Wilt u weten of Google als mobielvriendelijk ziet? Test de website hier.

Is uw website niet mobielvriendelijk en wilt u deze overzetten naar een mobielvriendelijk alternatief of heeft u vragen naar aanleiding van het bovenstaande?
Neem dan contact met ons op via 0172-897789 of info@milcraft.nl.

Wat vindt u van dit artikel?
[Aantal stemmen: 0]
2016-10-14T16:08:08+00:0021 april 2015|

Milcraft en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.