Avada review Nederlands

Avada / Theme Fusion

avada template themefusionSinds bijna 10 jaar worden op Envato’s Themeforest o.a. WordPress-templates aangeboden. Er zijn vele webdesigns te vinden, maar de meest gebruikte template is Avada van Theme Fusion.

Met ruim 160.000 verkopen een topper die zijn naaste niet kent.

Niet voor niets hebben wij deze template gebruikt voor onze eigen website en die van diverse klanten!

De template

De template biedt op dit moment 14 demo’s. Dit betekent dat u deze template kunt installeren en 14 basis-looks hebt om uit te kiezen. Deze worden in de vorm van democontent geladen in de websites. Dit scheelt u veel tijd. Denk er wel om dat veel foto’s gebruikt in templates niet bij de standaard licentie zitten. Deze zullen omgewisseld moeten worden met eigen foto’s.

avada retina readyDe reden dat deze template zo veel verkocht is is de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit. Bugs(kleine foutjes) zijn er zelden en er is een zeer uitgebreid controlepaneel in het admin-gedeelte om de hele website te voorzien van de juiste kleuren, uitlijningen en opties.

Zeker met weinig ervaring et template-installaties kunnen de opties in het controlepaneel teveel zijn. Ook kan het lastig zijn bepaalde functies te linken aan de output van de website. Wat gebeurt er met de website aan de voorkant als ik een vinkje weghaal of een waarde aanpas.
Hoewel een basis van een website snel online staat, is het aanpassen nog behoorlijk wat werk. Dit waren gelukkig wel alle “nadelen”.

Zowel de voorkant van de website als het controlepaneel zijn eenvoudig te voorzien van een Nederlandse vertaling d.m.v. een Nederlandse PO-file die standaard wordt meegeleverd. Ook is er uitgebreide documentatie beschikbaar op de website van Theme Fusion inclusief handige video’s. Dit is wel in het Engels.

Functies

blog avadaHet mooie van Avada zijn de vele goedwerkende functies. Hieronder een deel hiervan:

 • Fusion Builder: Deze drag&drop-paginabouwer zorgt ervoor dat een pagina eenvoudig en zonder veel kennis van code gemaakt kan worden. Diverse functies als contactformulieren, sliders, foto’s, teksten e.d. kunnen met een druk op de knop toegevoegd, verwijderd of aangepast worden. Erg handig als u zelf van plan bent om de website te onderhouden.
 • Demo Content Importer: Eenvoudig een basiswebsite online met demo-teksten en foto’s.
 • Contolepaneel: Het controlepaneel in het admin-gedeelte van de website is zeer uitgebreid. Er is waarschijnlijk geen andere template waarmee het mogelijk is zoveel zaken aan te passen zonder in de code te hoeven duiken.
 • Responsive design: Zoals eigenlijk alle hedendaagse template is ook Avada op elk scherm goed te bekijken.
 • Integratie met bekende plugins: Avada werkt volledig en gegarandeerd samen met WooCommerce, bbPres, Contact Form 7, Gravity Forms en Revolution Slider.
 • Fusion Options: Handige optie onderaan elke pagina om o.a. sidebars, sliders, achtergronden aan te kunnen passen of aan/uit te zetten.
 • Retina Ready: Avada is volledige Retina Ready.
 • MegaMenu: Standaard heeft Avada MegaMenu ingebouwd.
 • Revolution Slider: Revslider is de beste slider-plugin die er op de markt is. Deze plugin zit standaard bij de prijs inbegrepen en vertegenwoordigd een waarde van $19,-. Daarnaast heeft Avada nóg 3 slider-plugins bij de prijs inbegrepen.
 • Taal: Avada is niet alleen geschikt om te vertalen, standaard zitten er 33 talen in de vorm van PO-files bijgevoegd.
 • Portolio: Standaard heeft Avada een mogelijkheid om portfolio-items te plaatsen, inclusief een overzichtspagina.
 • Blog: Standaard zijn er 6 verschillende blog-layoutsbeschikbaar die aan te passen zijn vanuit het controlepaneel.
 • SEO-vriendelijk: De Avada-template bevordert een goede vindbaarheid door het juiste gebruik van CSS en HTML.
 • Sidebars: Er zijn oneindig veel sidebars mogelijk.
 • Custom CSS: Er is een standaardoptie om de CSS van de template te overschrijven.
 • Pagina-templates: Pagina’s zijn op te slaan als template, zodat deze gebruikt kunnen worden als basis van andere pagina’s.

Voordelen

Voordelen zijn er zoals in het verhaal hierboven te zien is veel aanwezig. Deze zijn kort samen te vatten in de worden gebruiksvriendelijk en kwaliteit.

Nadelen

Echt nadelen zijn we nog niet tegengekomen. Maar als we er een paar moeten noemen:

 • Fusion Builder’s compatibiliteit met andere templates. Mocht u ooit van plan zijn over te stappen naar een andere template en wilt u de pagina’s ook exporteren? Hoe er dan rekening mee dat de Fusion Builder een aparte code schrijft die bij andere templates een geheel andere indeling zullen tonen.
 • Uitgebreid: Hoewel veel mogelijkheden tot aanpassen eigenlijk geen nadeel is, kan het in combinatie met de hoeveelheid plugins ervoor zorgen dat kleine aanpassingen behoorlijk wat zoekwerk oplevert. Ook zal het volledig aanpassen van de website behoorlijk wat tijd in beslag nemen.

Conclusie

Zoals gezegd vinden wij Avada een top-template met een heel hoog “waar voor het geld”-percentage. Niet alleen is het met deze template moeilijk om geen mooie website te bouwen, het instellen is ook bijzonder prettig door de vele goedwerkende functies en plugins.
In combinatie met de mooie functies van WordPress krijgt u met deze template een website waar zelf aanpassingen doen eenvoudig gedaan kunnen worden en die klaar is voor de toekomst!

Deze template krijgt van ons dan ook 5 sterren.

[yasr_overall_rating]

Meer informatie over deze template, het maken van een nieuwe website of andere diensten die wij leveren?
Neem dan contact met ons op via info@milcraft.nl of ons contactformulier.

Milcraft gebruikt voor alle websites die gebouwd worden templates i.c.m. WordPress. Het gebruik van templates is volgens ons de perfecte oplossing om tegen relatief lage kosten een website te bouwen die qua kwaliteit niet onder doet of zelfs beter is dan een custom-made oplossing. Deze werkwijze scheelt de eigenaar van de website uiteindelijk veel geld.