Visual Composer Nederlands

Visual Composer / WPBakery

Het indelen van pagina’s kan bij websites een probleem zijn. Teksten en foto’s gaat meestal wel, maar als het verder gaat en de pagina in blokken verdeeld moet worden kan een vervelende tijd aanbreken.

Standaard in WordPress is er sinds jaren naast de tekst-editor ook een visuele editor (WYSIWYG). Deze heeft, zeker voor een blogbericht, voldoende functies om een tekst met foto’s netjes te plaatsen.

Visuele editor WordPress

De standaard visuele editor in WordPress

Maar zeker als u pagina’s volledig naar uw hand wil zetten komt u al snel bij een Drag & Drop-editor uit. Bij WordPress is Visual Composer met ruim 500.000 downloads de bekendste en volgens velen de beste.

Functies

visual-composer-element-toevoegen

De layout bij VC om elementen toe te voegen.

Standaard heeft Visual Composer veel mogelijkheden. Zo zijn er, naast het eenvoudig indelen van pagina’s met rijen en blokken, veel verschillende elementen die te gebruiken zijn. Denk aan tekstblokken, video-blokken, blokken voor afbeeldingen en sliders. Daarnaast zijn er nog meer dan 100 addons verkrijgbaar. Dit zijn uitgebreidere functies voor Visual Composer zoals tabellen maken of een op gebruikersniveau gedefinieerd templatebeheer voor pagina’s en posts.

Hoewel de plugin erg logisch werkt, kan functies in tekst uitleggen onnodig ingewikkeld worden. Een video laat de werking van Visual Composer overzichtelijker zien.

Voordelen

  • Iedereen kan pagina’s maken en onderhouden
  • Veel opties (40+) en veel addons (100+) verkrijgbaar
  • Handige optie om van een pagina een template/sjabloon te maken en deze te gebruiken als basis voor andere pagina’s.
  • De klantenservice is snel en behulpzaam.
  • Werkt met het merendeel van de templates van vandaag de dag. Alleen oudere templates kunnen nog compatibiliteitsproblemen geven.
  • Responsive

Nadelen

  • In de description-tag kan van de pagina kan i.p.v. tekst code overgenomen worden. Vul altijd handmatig een discription-tag in op pagina’s waar VC gebruikt is.
  • Soms kunnen updates van templates ertoe leiden dat Visual Composer niet goed werkt. Dit is meestal te verhelpen met een update.
  • Mocht u ooit over willen stappen naar een website zonder Visual Composer of een andere editor dan moetu er wel rekening mee houden dat alle teksten in de VC-code staan.
  • Als bij een template Visual Composer zit is dit meestal onderdeel van een bulklicentie. Het updaten kan dan meestal niet vanuit WordPress zelf. De maker van de template levert dan meestal de nieuwste versie aan of heeft een mogelijkheid tot downloaden.

Prijs

De plugin is ten tijde van het schrijven van dit stuk €31,- voor een regular license. Dit is voldoende voor één website. Vaak zit er bij de completere templates een licentie die onderdeel is van een bulklicentie.

Conclusie

Met Visual Composer heeft u een zeer complete Drag & Drop-editor op uw website waarmee het onderhouden van uw website bijzonder eenvoudig wordt. Omdat er een paar kleine verbeterpunten zijn haalt deze plugin net geen 5 sterren.

Deze plugin krijgt van ons 4,8 sterren.

[yasr_overall_rating]

 

Meer informatie over deze plugin, het maken van een nieuwe website of andere diensten die wij leveren?
Neem dan contact met ons op via info@milcraft.nl of ons contactformulier.

Milcraft gebruikt voor alle websites die gebouwd worden templates i.c.m. WordPress en aanvullende plugins. Het gebruik van templates is volgens ons de perfecte oplossing om tegen relatief lage kosten een website te bouwen die qua kwaliteit niet onder doet of zelfs beter is dan een custom-made oplossing. Deze werkwijze scheelt u als eigenaar van de website uiteindelijk veel geld.