Als ZZP’er of MKB-bedrijf kunt u tegenwoordig niet meer zonder website. We besteden ruim 6,5 miljard euro online en doen om dit te bewerkstelligen ruim 100 miljoen aankopen. Online aankopen zijn goed voor meer dan 18% van de aankopen in Nederland.
Daarnaast worden op internet veel reviews en beoordelingen van klanten bekeken. Ook oriënteren klanten zich voor grote aankopen als auto’s, boten, keukens en caravans.

Tegenwoordig kunt u als bedrijf eigenlijk niet meer zonder een goede website.
Voordat u begint aan een nieuwe website zult u zich een aantal zaken moeten afvragen:

  • Wie wil ik bereiken met mijn website?
  • Wat wil ik uitstralen?
  • Welk doel wil ik bereiken? Is de website bedoeld als promotie van mijn producten of diensten of als direct verkoopkanaal?
  • Wat wordt het gebied waar ik mijn producten of diensten wil aanbieden?
  • Wil ik de website zelf bijhouden?
  • Hoe word ik gevonden?

Wie wil ik bereiken met mijn website?

Stel vast of u met uw website particulieren of juist zakelijke klanten wilt bereiken.
Bij particuliere klanten zult u een andere benadering en uitstraling moeten hanteren dan bij zakelijke klanten.
Bekijk het eindresultaat vanuit het oogpunt van uw klanten. Ook kunt u bekenden uw website laten bezoeken en bespreken of de website overkomt zoals u in gedachte had.

Wat wil ik uitstralen?

Een website moet professioneel overkomen. Iemand die een goed product aflevert kan dit door middel van een verzorgde website overbrengen aan een potentiële klant. De kleur van de website speelt hier o.a. een rol bij. Zo is oranje positief, blauw betrouwbaar, groen harmonie. bekijk hier een overzicht.
Daarnaast zijn het lettertype en duidelijke foto’s in een goede resolutie erg belangrijk voor de beleving. Een goed evenwicht zorgt ervoor dat een website goed overkomt.
Andere zaken waarop gelet moet worden zijn de hoeveelheid tekst (niet teveel tekst, maar ook niet te weinig), geen terugkerende popup-schermen, fouten in de website, muziekjes die niet uit kunnen en frames.

Welk doel wil ik bereiken?

Wilt u mensen informeren en wijzen op contactmogelijkheden of wilt u dat klanten direct producten op uw website kunnen bestellen?
Bij informeren geeft u een zo compleet mogelijk beeld van uw diensten en bedrijfsinformatie. Ook dienen alle mogelijke contactmogelijkheden duidelijk zichtbaar te zijn.
Wilt u dat uw klanten direct kunnen bestellen? Dan heeft u een webshop nodig. Milcraft maakt webshops op basis van WordPress i.c.m. WooCommerce. De betaalmogelijkheden en andere functies zijn geheel afhankelijk van het product dat u aan wilt bieden.

Wat wordt het gebied waar ik mijn producten of diensten wil aanbieden?

Wil u enkel klanten uit uw woonplaats met een straal van een aantal kilometer bereiken of wilt u heel Nederland of heel de wereld veroveren?
U kunt uw website hier op inrichten door bijvoorbeeld meerdere talen toe te voegen of een Adwords-campagne voor een bepaalde plaats, regio of land. Ook de teksten op de website moeten tonen welk verkoop- of verzorgingsgebied u voor ogen heeft.

Wil ik de website zelf bijhouden?

Als u weinig verandert op uw website kunt u de website in plain HTML laten bouwen. Dit zorgt ervoor dat er minder onderhoud op de website hoeft te gebeuren en dit scheelt kosten.
Mocht u toch regelmatig iets willen veranderen, dan kunt u het beste voor een CMS(Content Management Systeem) gaan. Het meest gebruikte CMS ter wereld is WordPress en maakt het eenvoudig om teksten en foto’s zelf aan te passen.
Uiteraard kunnen wij ook de aanpassingen van tekst en foto’s op de website verzorgen.

Hoe word ik gevonden?

Een website is één, maar gevonden worden is misschien nog wel belangrijker.
Om te zorgen dat uw website gevonden wordt, moet u de content(tekst en foto’s) als de belangrijkste factor zien.
Unieke content van hoge kwaliteit helpt u bij het hoger in Google komen.
Daarnaast zijn er tal van andere mogelijkheden om beter gevonden te worden zoals inkomende links, nieuwsberichten, berichten op social media etc.

Mobiele website

Ruim 30% van alle aankopen wordt mobiel gedaan. Bij het laten maken van een nieuwe website is het dus verstandig om voor een responsive design te kiezen.
Een responsive design past de layout aan aan het apparaat waarop de website bekeken wordt. Alle websites die Milcraft bouwt zijn uiteraard responsive.
Vroeger werd er een aparte website gemaakt voor mobiel, maar tegenwoordig maakt men één website voor alle apparaten.

Tot slot

Al met al zorgen veel zaken of een website wel of niet een succes wordt.
Zoekt u naar een goede partij om dit voor u uit handen te nemen? Of heeft u nog vragen?
Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan via info@milcraft.nl of via ons contactformulier.